Életmódváltás program

Tartós megoldás életmódváltással

A választható étrend csomagjaim mindegyike tartalmaz egy személyre szabott étrendet, illetve egy hosszabb, kifejtősebb életmód és táplálkozási tanácsadást. Ez egy olyan komplex tudásanyag, amely segítségével megértheted testünk működésének mélyebb összefüggéseit, továbbá megtanítja Neked azt, hogy mit (t)egyél annak érdekében, hogy hamarosan eredményeket tapasztalhass mind a megjelenésedben, mind pedig a közérzetedben. Fontos, hogy az elért eredmények nem csupán a program idejére, hanem hosszútávra szólnak, hiszen egy egész életen át alkalmazható tudást kapsz tőlem. Alapvetően az egyensúlyi étkezésben és életmódban hiszek. Én is eszerint élek, és ennek alapelveit ismertetem meg ügyfeleimmel a tanácsadásaim során.

Az első konzultációt követő részletes kérdőív és egy hét napos táplálkozási napló kiértékelése alapján állítom össze a Te problémáidat megcélzó étrendet, illetve olyan javaslatokat kapsz, amelyek az étkezést támogatva hozzásegítenek személyes céljaid eléréséhez, legyen ez súlyvesztés, súlytartás, hízás, izmosabb-formásabb test, jobb közérzet, vagy éppen anyagcsere,-és hormonális eredetű problémák megoldása, kezelése.

Saját felelősségünk

Jövőbeni közérzetünk, hangulatunk, életminőségünk a ma meghozott döntéseinktől függenek – hiszen az, hogy mit eszünk/iszunk ma, milyen emberekkel vesszük körbe magunkat, hogyan gondolkodunk és beszélünk önmagunkról és a világról, hogyan bánunk saját magunkkal és másokkal, mit teszünk magunkért, mind-mind kihatnak a holnapi énünkre, annak gondolkodására, érzelmeire és cselekedeteire. Mindannyiunkban megvan az erő és a képesség ahhoz, hogy jobbá tegyük az életünket, egészségesebbé váljunk és szükség esetén meggyógyítsuk magunkat. Én abban segítek Neked, hogy megmutatom az ide vezető utat, a hogyant, és elindítalak rajta.

Számomra minden új ügyfél izgalmas kihívást jelent. Ezt a munkát nem végezhetem rutinból, hiszen minden ember más és más, minden eset egyedi. Nálam Te és az egészséged megőrzése, illetve visszaállítása áll a középpontban. Legjobb tudásom szerint teszek meg mindent azért, hogy az általad megfogalmazott célokat közösen, a választott étrendi csomagon keresztül elérjük.

Miért csinálom?

Engem az motivál, hogy minél több embernek segíthessek egészségesebben, kiegyensúlyozottabban és ezáltal boldogabban élni.

Ehhez minden szükséges információt megadok Neked a tanácsadás során, aminek betartásával Te fogod végre kontrollálni tested működését, és végső soron visszaszerezheted az irányítást az egészséged és hormonműködésed felett.

Utógondozás

Fontos, hogy az étrend kiküldése után sem engedem el a kezed, a program alatt végig melletted állok, és rendszeresen válaszolok felmerülő kérdéseidre, elakadás esetén segítek (újra) megtalálni a motivációt, és túljutni az esetleges nehézségeken. Számomra fontos, hogy olyan információkat kapj tőlem, amellyel a program befejezése után már egyedül is képes leszel fenntartani azt az állapotot, aminek az elérését célul tűzted ki, mielőtt megkerestél.

Funkcionalitás

Funkcionális szemlélettel dolgozom. Mit takar ez a kifejezés? Azt, hogy a tanácsadással sosem az egyes állapotok tüneti kezelése a cél, hiszen azzal nem megoldjuk, csupán elnyomjuk egy időre a problémát, hanem a tünetek mögött húzódó valódi okok feltárásán dolgozunk, majd azokat természetes módszerekkel, táplálkozási és életmódbeli változtatásokkal kezeljük, gyógyítjuk. A funkcionális orvoslás az emberre, mint egy környezetével is összefüggő egységre tekint, és eszerint az emberi szervezet egészét helyezi a figyelem középpontjába, szemben a hagyományos szerv- és tünetorientált megközelítésekkel, amelyek az emberi testet különálló részenként kezelik. Ha egy szervet vagy szervrendszert meg akarunk gyógyítani, akkor egyrészt figyelembe kell venni a többi szervet és szervrendszert is, hiszen ezek szoros összefüggésben működnek egymással. Másrészt meg kell vizsgálni az egyén mentális, érzelmi és lelki állapotát, továbbá azon életmódbeli, szociális és környezeti tényezőket, amelyek megváltoztatásával jobb életminőség érhető el: táplálkozás/étrendkiegészítők, alvás/pihenés, mozgás/sport, emberi kapcsolatok és stressz menedzsment.

Minden ember egyedi és megismételhetetlen. Mások az életkörülményeink, az életmódunk, eltérőek az étkezési szokásaink, preferenciáink, illetve a napi aktivitásunk is. Ennek megfelelően mások a céljaink is az életmódváltással, hiszen míg néhányan “csupán” egészségtudatosabban szeretnének élni saját maguk miatt, vagy hogy jó példát mutassanak gyerekeiknek, addig sokan valamilyen egészségügyi érintettség okán szeretnének javítani életminőségükön. Eszerint tehát nincs egy minden emberre ugyanolyan hatékonysággal alkalmazható kezelésmód, étkezési protokoll, hiszen ami az egyik embernek beválik, az a másiknak nem feltétlenül. Ezért érdemes minden embert egyedi esetként kezelni.

Mit takar a funkcionális táplálkozás?

A funkcionális szó jelentése a táplálkozásban az, hogy olyan ételeket fogyasztunk, amelyeket szervezetünk hasznosítani tud saját egészséges, egyensúlyi működése érdekében. Az étel ugyanis sokkal több, mint táplálék, információ is egyben. Amikor valódi: nem feldolgozott, természetközeli, tápanyagdús ételekkel tápláljuk magunkat, akkor az támogatni fogja a szervezet egészséges működését és annak fenntartását. Ezzel szemben, ha nap mint nap erősen feldolgozott, finomított, cukrokkal, transzzsírokkal, adalékanyagokkal, ízfokozókkal “dúsított” dolgokkal tömjük magunkat, azzal feleslegesen terheljük, stresszeljük szervezetünket, ami hosszú távon gyulladásokhoz, hormonális egyensúlytalanságokhoz, a szervezet különböző működészavarainak kialakulásához vezethet.

A különböző egészségügyi problémák, mint pl. elhízás, IR, PCOS, pajzsmirigy problémák, hirsutizmus, bőrproblémák, menstruációs zavarok, nőgyógyászati és termékenységi problémák, stb. mind arra utalnak, hogy szervezetünk kibillent egyensúlyi állapotából, amit mi, táplálkozási tanácsadók igyekszünk visszaállítani. Az egyensúly visszaállításához vezető úton segítenek nekünk a laborvizsgálatok is, amelyek a különböző hormonértékek alapján megmutatják, hol is van mélyebben teeendőnk, keresnivalónk, s majd ez is segít nekünk abban, hogy össze tudjuk állítani a személyre szabott táplálkozási tervet, a gyógyulást támogató táplálékkiegészítőkkel, gyógynövényekkel együtt.

A funkcionális táplálkozással elősegíthetjük és fenntarthatjuk a testünkben zajló folyamatok egészséges, és harmonikus együttműködését, egyúttal jelentősen csökkentve a táplálkozással összefüggő betegségek kialakulásának kockázatát is. Ha így teszünk, jól érezzük magunkat a mindennapokban, éjjel jól és eleget alszunk, reggel könnyedén és pihenten ébredünk, napközben energikusak, összeszedettek vagyunk, kiválóan tudunk fókuszálni a napi teendőinkre, étkezések után jól érezzük magunkat, nem jelentkezik puffadás, hasi görcsök, vagy egyéb kellemetlen tünetek.